Weinig klachten over politie op feesten


Bij de website tolerantie.nu komen weinig klachten binnen over het politieoptreden bij grote dansfeesten. Dat meldt Partyflock op basis van een interview met de mensen achter de site.
Tot nu toe hebben agenten bij de ingang van verschillende feesten honderden mensen staande gehouden op verdenking van drugsbezit en -handel. Sinds de start van de website afgelopen mei zijn er ongeveer honderd klachten binnengekomen, meldt Jaap Jamin van het preventieteam van Jellinek. "Teleurstellend. Van die honderd hebben er slechts zo'n vijftien daadwerkelijk een klacht ingediend bij de politie of burgemeester."

Volgens hem schrikken mensen van de rompslomp die het indienen van een klacht met zich meebrengt. "Maar dat is je kop in het zand steken. Burgemeesters zeggen dat ze geen klachten krijgen, dus is er niets aan de hand." Hoewel de hoeveelheid klachten tegenvalt, maakt Jamin zich zorgen over de inhoud van de klachten.

"Zo heeft een jongen een klacht ingediend bij het korps Gelderland-Midden. Hij had geen drugs bij zich, maar moest meekomen vanwege een verdachte handeling. Hij wist niet waar het om ging en de politie wilde dat niet zeggen." Toch moest de jongen zich volledig uitkleden en bukken zodat agenten hem konden controleren op drugs. "Schrikbarend", aldus Jamin. De afgelopen weken blijft het echter zeer stil op tolerantie.nu. "We doen dan ook niet aan actieve promotie zoals flyeren op feesten."
Bron:
Partyflock

Lees ook:
Gepakt met pillen, wat nu?
Klachten over politie op feesten stromen binnen

Lees ook:Klachten over politie op feesten stromen binnen
Lees ook:Politie: Nature One moet verboden worden
Lees ook:‘Dancefeest is nooit drugsvrij te krijgen’
Lees ook:Nog tien bezoekers Awakenings vast
Lees ook:Dancewereld in verwarring door stringent drugsbeleid

1 Reacties // Reageer

One thought on “Weinig klachten over politie op feesten

  1. DJ-Chris

    Steeds meer personen denken maar dat het normaal is hoe de politie zich gedraagd, Helaas is dat niet altijd normaal. Bij dit soort Razzia’s word de grondwet / mensenrechten wellicht overtreden door politie. Ik persoonlijk ben meer een persoon die politie voor de rechter haald, als ze bij mij fout te werk zouden gaan, omdat ik nu eenmaal niet tegen onrecht kan. Jammer dat de meeste mensen niet voor zich zelf opkomen als het om de politie gaat.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>