‘Pete Tong moet zijn bek houden’

Dat er nog steeds heel veel mensen radio luisteren, is voor mij altijd een raadsel gebleven. Ik erger me namelijk sinds jaar en dag groen en geel aan blatende Beelens, Jensens en Eversen.
Engelse luisteraars van het BBC-danceprogramma Essential Mixes zijn op hun beurt helemaal klaar met dj Pete Tongs commentaar tussen de nummers door. Ze bieden het radioprogramma nu zonder gewauwel aan op hun website. Iedereen mag bewerkte programma's bijdragen aan de collectie, zodat Pete op den duur voor Jan Doedel zit te kletsen. Een hilarisch vooruitzicht, lijkt mij. Lees hieronder de gal die de luisteraars over de doorgaans alomgewaardeerde Pete Tong uitspuwen:
On Tongless.com we want to create a place where you can download the most essential 'essential mixes', but with all the talk of Pete Tong removed. For the people in the dark: The essential mix is a weekly radio show on BBC 1 with top DJ's playing a mix. Great concept, except for the host of the program (Pete Tong) his excessive need to keep on blabbering right through it.

Why Tongless?
An analogy: Just imagine you are walking through the Louvre and you want to watch the countless artworks which grace the walls. And then imagine that the museum director has put some his little signs with text about the painting (and some text which is completely off-topic) on top of it, covering part of the precious paintings. This is exactly what Pete Tong has been doing for so long with his Essential Mix!

Luckily for us, every essential mix comes with a published tracklisting. So it's not so hard to filter out all the annoying bits. And that is exactly what this site is about. The essential mix… Tongless.

Want to contribute? If you have the skills to remove Pete Tong's chit chat out of mixes, then please do so and send us a copy. We'll post it on this website for others to share in the Tongless joy. We'll be removing the talkradio crap from our favorite Essential mixes too and uploading them here. Mixes can be emailed to us at: info at tongless dot com

Lees ook: Pete Tong: 'Privéjets zijn helemaal niet fijn'

Via DJB

Lees ook:BBC-dj Pete Tong op Amsterdam Dance Event
Lees ook:Eric Prydz – Essential Mix
Lees ook:Pete Tong: privévliegtuigen zijn helemaal niet fijn
Lees ook:Nicky Romero – Essential Mix BBC Radio 1
Lees ook:Tiësto verzorgt de komende Essential Mix

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “‘Pete Tong moet zijn bek houden’

 1. Hans

  Dit gaat volgens mij over de Essential Mix en niet over de Essential Selection

    /   Reply  / 
 2. ikke

  Hmmm zo erg was het toch niet?
  Hij lult meestal een introotje, wat wel on-topic is, en af en toe (2 keer in een mix van 2 uur) hoor je hem THIS IS THE ESSENTIAL MIX, BBC ONE zeggen tijdens een break of rustig stukje,
  Daar kan ik me dus echt niet aan ergeren ofzo. HEt is niet dat hij hele verhalen over wat hij gisteren heeft meegemaakt aan he vertellen is.

    /   Reply  / 
 3. Thijs

  Ik ben het helemaal met “ikke” hierboven eens. Pete Tong geeft meestal alleen ff een intro’tje. Wat ik vaak juíst wel prettig vind, zo leer je nog wat over een dj en verder hoor je hem helemaal niet zo veel.
  Bovendien weet je dan ten minste dat je een echte essential mix zit te luisteren en niet een mix van een of andere douchebag die zich uit geeft voor een ander.

  Sowieso is het wel grappig om te horen in de essential mixes van René Amesz en Fedde Le Grand hoe er over onze eigen paradepaardjes wordt gepraat… very flattering :P

  Beide mixen zijn wat mij betreft ook echt aanraders ;)

    /   Reply  / 
 4. Jeffur

  “It’s all gone, Pete Tong”? ;)

    /   Reply  / 
 5. Hans

  Ben het ook eens met bovenstaande reacties, echt een stelletje zeikerds daar

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>