Video: Simian Mobile Disco – It’s The Beat

Simian Mobile Disco, bestaande uit James Ford en Jas Shaw van electroband Simian, kunnen best wel eens de sensatie van 2007 worden.
Maatschappij Wichita, waar onder anderen ook Bloc Party en Blood Brothers onderdak hebben, heeft dan ook een slag geslagen met het contracteren van het duo. Hoewel Simian Mobile Disco begon als een side-project is het nu een fulltime-aangelegenheid geworden. Toch zeggen James and Jas het nog steeds als een nevenproject te behandelen om zo de spontaniteit te behouden. De jongens gaan in ieder geval niet over één nacht ijs met hun producties. Tracks mogen niet te techy en geprogrammeerd klinken -zo zeggen ze op de biografie op hun site (ontzettende dikke plaat alert!, klikken dus: Sleep Deprivation) – dus nemen ze alles op op analoge machines, en de foutjes worden niet gewist. Hiermee moet de sound van de proto-acid producers als Phuture en synth pioneers als Delia Derbyshire (over haar een andere keer meer) worden geëvenaard.
Het album Attack Decay Sustain Release biedt ook ruimte voor een weerzien met oude Simian maat Simon Lord. Hij zingt op de track 'I Believe', om te bewijzen dat er geen hard feelings zijn onder de Simian-bandleden. De Go! Team frontwoman Ninja leent haar rhymes voor de onweerstaanbare opener 'It's The Beat'. En daar, jongens en meisjes, is nu een clipje voor gemaakt. Daarin zien we een mannetje wiens wereld langzaam maar zeker wordt ingekleurd. Daar kunnen we natuurlijk allerlei symboliek achter zoeken maar het is vooral weer eens wat anders tussen het blote vrouwen geweld. Kiekn' maar!

Lees ook:Great Britain week: Simian Mobile Disco
Lees ook:Danceblog deelt uit: kaartjes voor Simian Mobile Disco
Lees ook:Lowlands 2008:Sven Väth, Modeselektor, Simian Mobile Disco
Lees ook:Lowlands presenteert ronkend dance-programma
Lees ook:Video: Simian Mobile Disco – I Believe

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>