1 april: Partyflock overgekocht door BV

Partyflock, de grootste dancecommunity van Nederland, heeft bekendgemaakt dat het wordt overgenomen door een Besloten Vennootschap. De aandeelhouders hebben aangegeven geen publiciteit te wensen omtrent deze overname.
Op de site zegt Partyflock te zijn gezwicht voor het hoge bod van deze BV. Door de constante groei was er blijkbaar geen houden meer aan. Verder melden we dat het vandaag vooral 1 april is.'De site is de afgelopen paar jaar alleen maar groter gegroeid en daarmee nemen ook de ondernemersrisico's toe. Hoewel er de afgelopen jaren gestaag meer winst te bemerken was, valt er op andere vlakken een gat'.

Met de overname is Partyflock naar eigen zeggen juridisch sterker geworden. ‘We merken steeds vaker dat organisaties veel waarde hechten aan vermelding op Partyflock. Doordat informatie vanuit verschillende kanalen wordt aangeleverd, komt het wel eens voor dat er kleine onvolkomendheden in bijvoorbeeld de agenda staan. Met grote regelmaat ontvangen we aangetekende brieven waarin juridische maatregelen worden aangekondigd. Met de nieuwe ondernemingsvorm hebben we ook het kapitaal en de know-how in huis om dergelijke zaken adequaat af te handelen.'

Het feit dat Partyflock grotendeels wordt gerund door vrijwilligers, was een reden voor de overname. Rond de zeventig vrijwilligers zijn op dagelijkse basis bezig om de content van de site te genereren door het verwerken van rond de 2500 e-mails per week.
Vrijwilligers zijn voor ons altijd de spil geweest, maar de situatie wordt onoverzichtelijk en onhoudbaar. Je kunt niet van mensen blijven verwachten dat ze zich kostenloos in blijven zetten. Ook hier is kapitaal nodig om het team om te vormen om een snellere service te kunnen garanderen.

Wat de gevolgen zullen zijn voor alle Flockers, klanten en andere betrokkenen, zal later bekendgemaakt worden.

Lees ook:
- Flockers: verslag in beeld en geluid
- Flockers klaar voor feestje in Gelredome
- Partyflock maakt line-up jubileumfeest bekend
- Partyflock veilt foto's voor Dance4life

Lees ook:Partyflock maakt line-up jubileumfeest bekend
Lees ook:Partyflock is klaar voor de jubileumparty
Lees ook:Flockers: verslag in beeld en geluid
Lees ook:Partyflock breidt uit naar België
Lees ook:Flockers klaar voor feestje in Gelredome

1 Reacties // Reageer

One thought on “1 april: Partyflock overgekocht door BV

  1. chris

    Update op partyflock:
    gefopt!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>