Slam! FM bijt in het stof

Pijnlijke ontwikkelingen in het conflict tussen Slam! FM en Radio 538. De rechter heeft Slam verboden om nog langer hits te draaien. Dat kan bij de jongerenzender niet anders aangekomen zijn dan als een mokerslag .

Het conflict draait allemaal om een heleboel geld. Radio538 legde bij de verdeling van de FM-frequenties zo'n 54 miljoen euro neer om het belangrijkste hitkanaal te worden. Slam!FM, toen nog ID&T-Radio mocht voor 2,5 miljoen het dancepubliek bedienen onder strikte voorwaarden.
Die voorwaarden zijn volgens de rechter geschonden. Slam! draait teveel hits en komt daarmee in het vaarwater van 538. En dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn als je zoals Slam! voor een dubbeltje op de eerste rij bent beland.

Het is niet de enige kritiek die de zender kreeg: "Ook heeft Slam FM zich volgens de rechter niet gehouden aan de verplichting om tussen 07.00 en 19.00 uur tenminste 95 pct muziek uit te zenden. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 20 pct van de zendtijd uit zogenaamde ‘fillermuziek’ bestaat, ‘instrumentale opvulmuziek die volledig ondergeschikt is aan spraak’. Die fillermuziek mag nu niet meer worden meegeteld bij het totale percentage muziek op de zender. Met de uitspraak is Slam FM ook gedwongen, eerder (door het Commissariaat voor de Media) opgelegde boetes alsnog te betalen. De juridische procedure tussen Radio 538 en Slam FM heeft in totaal ruim tweeënhalf jaar geduurd."

Update 22 maart: Volgens collega radioactive zit de vork toch wel een beetje genuanceerder in de steel en heeft de rechtbank slechts bepaald dat de boete terecht was: "SLAM!FM regeerde hierop met een eigen persbericht, waarin de conclusie dat de jongerenzender haar format nu moet aanpassen (ook gedaan door Adformatie) 'voorbarig' en 'deels onjuist' wordt genoemd. Inderdaad is de uitspraak van de rechter – zo concludeer ik na lezen – in feite alleen een afwijzing van het beroep dat SLAM!FM instelde tegen de opgelegde boete."

Lees ook:
- Tiësto naar 538
- Wessel van Diepen neemt afscheid van Dance Department

Lees ook:Slam!FM sluit het jaar af
Lees ook:Radioshow Armin verder uit naar het buitenland
Lees ook:Uitspraak rechtszaak Awakenings komt vrijdag
Lees ook:Richard Durand (G-Spott) nieuwe resident van Slam!FM-Radio
Lees ook:Vanavond: Hardwell On Air 100

13 Reacties // Reageer

13 thoughts on “Slam! FM bijt in het stof

 1. Martijn

  Naar mijn mening volledig terecht. Ten tijde van de veiling was de muziek van slamfm (of was het toen nog id&t radio?) heel anders dan nu. Laat ze maar weer fijn dance draaien. Laatste tijd hoor je zelfs snoop dogg… :/

    /   Reply  / 
 2. Mark

  Slam! moet bllijven F*ck 538!

    /   Reply  / 
 3. Connor

  Slam!FM moet blijven! Bij 538 hoor je om het half uur steeds dezelfde plaat :s Wat is daar nou prettig luisteren aan?!

    /   Reply  / 
 4. René

  Slam moet echt blijven gvd.

    /   Reply  / 
 5. rick

  538 is beter…kdacht dat slam dance enzo was, maar khoor steeds meer r&b shit…538 weet je tenminste wat je krijgt..plus leuke dj’s, ze hebben de top 40…..zit allemaal veel beter inmelkaar

    /   Reply  / 
 6. Khadber

  hmm.. ik hoop dat slam FM keihard verliest.. ik wil ID&T radio terug.. et hele weekend livesets, geen dom gebrul der tussendoor, geen irritante DJ Porny en andere neppe zooi, gewoon dance waar het om draait..

    /   Reply  / 
 7. MOH

  ID&T MOET TERUG! & SNEL OOK

    /   Reply  / 
 8. Cyril

  Zet die Capslock aub es uit MOH.

    /   Reply  / 
 9. kcidedseirv

  helmaal mee eens wat een fout om dat uit handen te geven. Was een schitterend platvorm voor dance —- slam fm is een loosertje geworden. moeten we het met Fresh FM doen……wat een gemiste kansen daar…… een actie organiseren????

    /   Reply  / 
 10. Wicked E

  ik weet niet of het toepasselijk is in dit topic, maar aangezien het om een echte jump track gaat… wie o wie weet waar ik de track Jump Party van Pervert Dj’s nog kan vinden… Deze track stamt al uit 2000 en stond op Jump 2000 :) hiermee wil ik ook even duidelijk maken dat jump al veeeeel langer bestaat dan hier beweerd wordt en dus niet dat bv jeckyll&Hyde het hebben geintroduceerd. Garoetjes

    /   Reply  / 
 11. DJ Jammie

  Da Boy Tommie is er al veel langer geleden mee begonnen. Alleen heeft het erg lang geduurt voordat er een jump nummer bekend werd.
  Dat is de echte reden helaas verdiepen nog maar weinig mensen zich daarin.

  Greetzzz DJ Jammie

    /   Reply  / 
 12. Erwin

  slamfm EN 538 zijn gaar, zeg nou zelf. ze draaien de godganse dag dezelfde nummers!

  kk triest dus als je 1 dag luister heb je 60 x hetzelfde nummer gehoord

    /   Reply  / 
 13. bushmaster

  538 of slamfm? ze hebben allebei hun minpunten aleen slamfm 5 keer zoveel als 538 wil niet zeggen dat 538 heellemaal geweldig is mr ik vind dat 538 het totaale plaatje beter voor elkaar heeft en ze hebben teminste normaale VOLWASSE djs niet van die blije kindjes zoals mark labrand en krystal van eik ,wat kunnen die mensen mijn dag verpesten zeg

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>