Poptempel Tivoli gaat als een speer

De Utrechtse Tivoli gaat als een speer. De afgelopen twee jaar kwamen ruim 55.000 bezoekers meer naar de poptempel aan de Oudegracht. Het aantal bezoekers steeg in 2006 tot een record van 221.000.

Het jaar daarvoor was er sprake van een stijging van 20% zien, in 2006 kwam hier nog eens 10% bovenop. Door de toename van het aantal bezoekers bedraagt de gemeentelijke subsidie nog maar 6% van de totale omzet.

Verwacht wordt dat er na de samenwerking met muziekpartners SJU en Vredenburg in het Muziekpaleis de subsidie in 2011 nagenoeg stopgezet kan worden.

Dependance Tivoli de Helling kende in 2006 een groei aan bezoekers van 15%. Er kwamen 50.000 muziekliefhebbers af op het complex aan Helling 7.

Allemaal goed nieuws dus. Maar mensen van Tivoli doe ons een lol. Stop met die hemeltergende Pop-O-Matic! Eerst Born Slippy draaien en vervolgens Pearl Jam en dan weer Britney Spears: daar valt toch niet tegenaan te dansen!

Lees ook:

- Melkweg neemt afscheid van The Max met Oud en Nieuw
- Melkweg krijgt er tien meter bij
- Cookies Berlijn weer helemaal terug

Lees ook:Utrecht week: Tivoli
Lees ook:Top 500: Filterheadz – Yimanya
Lees ook:Melkweg krijgt er tien meter bij
Lees ook:De 4 uitgekozen vragen van: Invite
Lees ook:Hap uit de maan, zorgt voor kippenvel bij Underworld!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>