De straten van Berlijn blijven leeg deze zomer

Zo snel als hij weer terugkwam is hij weer weg: In 2007 komt er geen Loveparade in Berlijn.

Lees ook: de Loveparade komt naar Essen

De organisatie heeft de boel afgeblazen. De Senaat van de Duitse hoofdstad heeft namelijk nog steeds geen toestemming gegeven voor het evenement op 7 juli. Daardoor ontstaan te veel onzekerheden in de planning, zei organisator Rainer Schaller woensdag. Schaller heeft vervolgens andere Europese steden opgeroepen om  zich aan te melden als vervanger van Berlijn.

Het spektakel had juist vorig jaar in Berlijn een succesvolle comeback gemaakt. Het is nog niet duidelijk wat de concurrentie gaat doen. Op de site van de B-parade is nog weinig te lezen over de plannen voor een alternatieve tocht. Die zit wel nog altijd in de pijplijn.

Hier de officiële verklaring van Rainer Schaller:
"Last year I took over an event that had been screwed up in its last years. I was surprised about the lack of support when we gave the Parade its second life. The football worldcup was a hard competition and caused many people being in doubts about our plans and the parade's success. We managed to solve all problems though: waste, security etc… All partners we had in 2006 wanted to continue their support a 2007 parade. Due to a positive feedback and a save financial sponsoring by McFit, Bitburger beer and Pioneer the costs of about 3 million euro could have been covered. All that lead to my decision to take over Loveparade company."

Lees ook:
- 'Chinezen willen ook Loveparade'
- Dikke ruzie om organisatierecht Loveparade

Lees ook:Loveparade naar Hamburg?
Lees ook:Dikke ruzie om organisatierecht Loveparade
Lees ook:‘Loveparade komt naar Ruhrgebied’
Lees ook:B-Parade Berlijn gecanceld
Lees ook:‘Chinezen willen ook Loveparade’

1 Reacties // Reageer

One thought on “De straten van Berlijn blijven leeg deze zomer

  1. richard

    Van de enne kant vind ik het wel jammer dat het niet meer in berlijn is,en van de andere kant wel handig dat het nu zo vlak bij komt,maar het zal niet hier in de buurt blijven das minder.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>