Dave Seaman hekelt hokjesgeest in de dance-journalistiek

Acid House dj Dave Seaman Het lijkt soms wel een sport binnen de muziekpers om steeds met nieuwe genres op de proppen te komen. Ook dance-journalisten maken zich daar schuldig aan. Dj, producer en hoofd van label Audio Therapy Dave Seaman heeft recentelijk zijn walging hiervan openbaar gemaakt op zijn officiele website. Seaman roept de pers op om de "obsession with labeling, pigeonholing and the general sub dividing of dance music" binnen de perken te houden.
Volgens Seaman zijn de grenzen tussen de genres zo vertroebeld, dat ze niets meer betekenen. Hieronder enkele citaten."It's all electronic house music at the end of the day and the minute you try to break it down and intellectualize it is the second you strip away its soul and spirit."

De Engelsman schrijft ook dat hij zich ergert aan de term 'Progressive house'. "I often joke about my current sound being Swedish Acid Lesbian 2 step but many a true word is spoken in jest. One of our recent Audio Therapy releases was labeled "nu-prog" by one magazine. Give me a break. What the hell is that? Old prog dressed up with a prefix to make it palatable for the painfully cool? In fact, while we're on the subject, I'm getting a bit tired of the term 'Progressive house' being used as a dumping ground for any old lifeless, generic rubbish that comes along. Like every other style (although I always thought progressive to be more of a spirit than a genre) there's both good and bad if you can be bothered to get off your arse and find the good stuff."

Toch heeft onze Dave een aardige klont boter op zijn hoofd. In zijn biografie op zijn site vinden we namelijk deze zin over zijn label Audio Therapy: "The label has covered broad ranges of uptempo dance music, from electro to breakbeat to progressive." Progressive, Dave?

Lees ook:Hardwell, Armin van Buuren, Martin Garrix en R3hab winnen International Dance Music Awards
Lees ook:Hardwell, Afrojack, Armin van Buuren en meer Nederlanders genomineerd voor International Dance Music Awards
Lees ook:Tiësto, Armin van Buuren, Dance Department: wereldwinnaars IDMA
Lees ook:Spinnin’ Records presenteert zich in Miami
Lees ook:Recensie: Chris Fortier – As long as the moment exists ****

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>