Rotterdam: liever wat bloot dan zeiken in de goot

Liever een blote voorgevel dan wild-urineren. Dat heeft de gemeente Rotterdam gezegd in een reactie op de klacht van ChristenUnie-SGP over de Danceparade.

De christenfracties beklaagden zich onlangs over de seksueel getinte taferelen die tijdens het openluchtspektakel te zien zijn. De twee partijen hadden moeite met uitgedeelde flyers over masturbatie en het dansen van vrouwen rond een kunstpenis. "Ik vind het te ver gaan als ze met alleen maar bodypaint op hun lichaam de boel staan op te hitsen", aldus de ChristenUnieër Remco Oosterhoff toen.De gemeente wil de christenen dit jaar wel enigszins tegemoetkomen. Ze zegt bereid te zijn om voorafgaand aan de volgende parade te onderzoeken of het juridisch mogelijk is om afspraken over wat wel en niet kan. De organisatie van de FFWD is niet onder de indruk. "We weten dondersgoed waar de grens ligt, maar als zij daar afspraken over willen maken, is dat prima", reageert paradeorganisator Mark Rouwenhorst in het AD.

De meningen van AD-lezers lopen sterk uiteen: 
- "Wat hebben wildplassen en de zedenloze dance parade nu met elkaar te maken? Het zou beiden niet moeten kunnen. De dance parade is een ordinair zooitje wat niet op de openbare weg plaats zou moeten vinden. Wildplassen is gewoon smerig."

- "Willen die bijbelridders met hun poten van onze vrijheid afblijven. Staat en kerk direct scheiden."

Lees ook:
- Geen bloot tijdens Danceparade?

Lees ook:Afterparty Dance Parade geschrapt
Lees ook:Dikke ruzie om organisatierecht Loveparade
Lees ook:‘Chinezen willen ook Loveparade’
Lees ook:Geen tieten tijdens Danceparade?
Lees ook:B-Parade Berlijn gecanceld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>