Dj Hell: “Schwarzenegger was bijna onze ondergang”

Leuk interview gevonden van dj Hell met kindamuzik.net. De Duitser (klik hier voor een kijkje in zijn woning) viert dit jaar de tiende verjaardag van zijn roemruchte label International Deejay Gigolo Records. Voor die verjaardag werkt hij aan een speciale verjaardagscompilatie en een boek over de geschiedenis van het label.

“In die tien jaar is er zo ongelooflijk veel gebeurd dat ik graag het hele verhaal op papier wil zetten. We hebben meer dan tweehonderd releases gedaan en we hebben fantastische artiesten ontdekt. Het is ook voor mezelf heel boeiend om alles nog eens op een rijtje te zetten.”
Electro

Daarmee zegt de dj, echte naam Helmut Josef Geier, niks teveel. Het label had een grote rol in de electro(clash) hype van een aantal jaren terug. “Het is allemaal heel snel gegaan. Bij de vierde release was het al raak, met ‘I’m a Disco Dancer’ van Christopher Just.”

“Daarna was er plots Miss Kittin, kwam Zombie Nation naar ons en dat bleef zo maar doorgaan. Toen nummers als ‘Emerge’ (Fischerspooner, red) en ‘Sunglasses at Night’ (Tiga, red) uitkwamen, hoorde je die overal. Iedereen speelde ze: techno-dj’s, house-dj’s, pop-dj’s, het was echt waanzin”, weet Hell nog.

Schwarzenegger

Toch zorgde één man bijna voor het einde van het label: Arnold Schwarzenegger. Op de eerste releases van Gigolo Records stond een logo met zijn beeltenis. The Governator diende daarop een gigantische schadeclaim in.

“Dat was een heel pijnlijke zaak die bijna onze ondergang betekende. Ik moest een bedrag ophoesten dat ik gewoon niet had. Ik mocht gelukkig in maandelijkse schijven betalen, maar het heeft wel twee jaar gekost voor alles afbetaald was.”

Eigen producties

Intussen werkt Geier ook aan een opvolger van zijn solo album NY Muscle, dat drie jaar gekeden uitkwam. “Ik werk dag en nacht en dan heb ik nog niet genoeg tijd om al mijn plannen en ideeën te verwezenlijken. Alleen het label runnen is al een dagtaak op zich. Daardoor had ik de voorbije jaren geen tijd voor eigen producties, maar dat vind ik niet eens zo erg. Je kunt beter een tijdje zwijgen en wachten om je mond open te doen tot je echts iets te vertellen hebt. Ik heb het gevoel dat dat moment nu gekomen is.”

Lees ook:Franse helden: Vitalic
Lees ook:Firebeatz Yearmix 2012
Lees ook:Dr. Alban: nieuw album op Nederlands label
Lees ook:[Teaser] Alvaro – Make Me Jump
Lees ook:Interview: Darko Esser en exclusief nummer Dj Yellow

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Dj Hell: “Schwarzenegger was bijna onze ondergang”

  1. el

    zo ‘hell’ klinkt hij niet. waarom heet hij dj hell?

      /   Reply  / 
  2. Daan

    Ik denk vooral omdat hij het cool vindt klinken en een beetje omdat hij HELmut heet!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>