En Marianne Thieme heeft er weer een stem bij

Voor het eerst sinds ik mag stemmen heb ik een beetje gezweefd. Zou het de SP of de Partij voor de Dieren worden? Ik heb jarenlang SP gestemd omdat ik als linkse rakker gruwel van het CDA en de PvdA te soft vind.

Dit jaar kwam de Partij voor de Dieren in mijn opties te staan. Ik eet zelf geen vlees en kan slecht tegen dierenleed. Daarbij kunnen dieren niet voor zichzelf opkomen en zijn er naar mijn idee ook maar weinig partijen die daar serieus werk van maken. Ik kom net uit het stemlokaal en het is inderdaad de dierenpartij geworden. Sorrie Jan Marijnissen, maar je redt het ook wel zonder mijn stem. Wat hebben jullie gestemd?

Lees ook:Zany, geniaal of inspiratieloos
Lees ook:Top 500: Robert Miles – One and One
Lees ook:Hit or Shit: Chuckie – Let the Bass Kick
Lees ook:Breng een stukje dance/trance in 50 jaar Nederpop!
Lees ook:Leefbaar Rotterdam laat zich kennen

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “En Marianne Thieme heeft er weer een stem bij

 1. Caro

  Dus jij hebt op een partij gestemd die dierenwelzijn boven mensenwelzijn zet? Laat die dierenactivisten zich eens druk maken over bejaarden die eens per week worden gewassen, of kinderen die in de cel gezet worden in afwachting van een verblijfsstatus. Of wat te denken van de vele kinderen die mishandeld worden, of al die miljoenen mensen die aan Aids sterven. Cyrril, je hebt je net als veel anderen laten leiden door de Thieme-demagogie en de hulpbehoevende mens daarmee laten vallen. Ik heb wél SP gestemd, juist omdat zij voor alle zwakkeren in de samenleving opkomen.

    /   Reply  / 
 2. Jan Achterberg

  Hallo Caro,

  De Partij voor de Dieren zet zich als enige in voor de zwakste in onze samenleving: de dieren. Ze gaat daarmee een stap verder dan de andere partijen. De manier waarop mensen met dieren omgaan is een teken van hun beschaving. Deze beschaving werkt dan natuurlijk ook door op andere gebieden waar op onbeschaafde manier met anderen omgegaan wordt. Dit is bijvoorbeeld het standpunt van de Partij voor de Dieren over zorg:

  Gezondheidszorg
  De Partij voor de Dieren vindt dat binnen de gezondheidszorg meer verantwoordelijkheid toegekend moet worden aan mensen op de werkvloer en minder aan management. Dit komt ten goede aan de efficiency binnen de zorg en zal schrijnende situaties beter helpen voorkomen. Deze verantwoordelijkheid dient ook in financiële zin te worden erkend en geldt voor vele takken van de sociale sector. Daarnaast moet er veel meer zorg komen voor ouderen in verpleeghuizen en moet mantelzorg een belangrijke plaats innemen in onze samenleving en de erkenning krijgen die het verdient.

  Maatregelen
  9.37 In de gezondheidszorg dient de patiënt centraal te staan en niet het protocol.
  9.38 Handen aan het bed dienen meer geld in handen te krijgen; zowel in de vorm van budgetverantwoordelijkheid als in inkomen.
  9.39 Er wordt gestreefd naar kleinschalige voorzieningen op lokaal- en buurtniveau in gezondheidszorg.
  9.40 Consultatiebureaus moeten voor alle ouders met jonge kinderen goed bereikbaar zijn en dus op buurt- of wijkniveau beschikbaar zijn.
  9.41 De no-claimkorting dient te worden afgeschaft omdat die strijdig is met het solidariteitsbeginsel in de zorg. Voor mensen die langdurig hoge ziekte-uitgaven hebben moet een tegemoetkoming worden ingesteld.
  9.42 Patiënten die zonder tijdige afmelding niet verschijnen op afspraken dienen de kosten van de consulten zelf te dragen.
  9.43 Thuiszorgvoorzieningen dienen van zodanige aard te zijn dat ook mensen die niet kunnen terugvallen op mantelzorg zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen.
  9.44 Mantelzorg wordt fiscaal aantrekkelijker gemaakt.
  9.45 Het moet makkelijker gemaakt worden om van een gangbaar bedrijf over te schakelen naar een biologische zorgboerderij. Dit soort bedrijven zorgt voor leefbaarheid en werkgelegenheid op het platteland en geven invulling aan de snel toenemende behoeften uit vooral de stedelijke gebieden aan recreatie, natuur en zorg.
  9.46 De overheid moet een zeer actief preventiebeleid gaan voeren ten aanzien van obesitas. Voornamelijk bij kinderen is dit een groeiend gezondheidsprobleem.
  9.47 Bewegingsonderwijs dient te worden uitgebreid en te worden toegepast op de individuele leerling. Zwemonderwijs dient terug te worden opgenomen in het lespakket.

    /   Reply  / 
 3. Sebastiaan

  Ik heb nauwelijks kunnen wachten deze keer om te stemmen, en omdat ik in het buitenland woon, kon dat via internet al op zaterdag vanaf 7.30 uur. En da’s precis wat ik heb gedaan: op Marianne Thieme. De Partij voor de Dieren, hun programma, waar ze voor staan is in een woord fantastisch. Als een mens in staat is om zich druk te maken om misstanden in bijvoorbeeld de zorg en dat doet boven een bord worst of vis heeft iets niet helemaal gesnapt. En om te stellen dat het welzijn van de mens hoger aangemerkt moet worden dan dat van het dier is heel erg eng.

    /   Reply  / 
 4. Cyrus

  Wat een onzinnige reactie van Caro.

  Alsof de SP alleen maar bezig is met het welzijn van de mensen. Nee hoor, zij willen toch ook (naast andere wel sociale en belangrijke zaken) o.a. de monarchie kwijt, iets roepen over openbaar vervoer, hypotheekrente-aftrek beperken, en nog meer van dat soort zaken dat ECHT NIET belangrijker is dan het welzijn van de dieren. Dat ene jaar dat die leven, laat ons dan wel ervoor zorgen dat ze niet veel hoeven te lijden…

    /   Reply  / 
 5. Santi

  Congratulations, Marianne. It’s a great notice for all animal rights defender in all Europe. Greetings from Spain.

    /   Reply  / 
 6. Pieter

  Beste mensen,

  Ook ik wist pas zeker wat ik ging stemmen toen ik het stemlokaal binnenliep. Heb nog geen moment spijt gehad, omdat De Partij voor de Dieren mijn langverloren enthousiasme voor de Nederlandse politiek weer heeft teruggegeven. Het volledeige programma van deze partij is door mij bekeken…

  Groetjes,

  Pieter

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>