Tien quizvragen aan D66-er Boris van der Ham

Boris van der Ham wierp zich recentelijk op als grote dancevertegenwoordiger in politiek Den Haag.

Hij flyerde in rijen bij discotheken en nam deel aan het Amsterdam Dance Event. Was dat opportunisme of geeft de D66-er echt om de dancecultuur? We testten hem aan de hand van 10 quizvragen.

1. Wat verstaan we onder de Second Summer of Love? “Eind jaren tachtig, de doorbraak van de house in Nederland. Ik gok op 1988.” (1988, house brak door in nl)

2. Noem twee liedjes van Tiësto. “Traffic. Dat hebben we gebruikt bij de entree van onze lijsttrekker Pechtold tijdens het verkiezingscongres. Dat was mijn inbreng! Ik zei: dat is een echt nummer voor jou! En dat prachtige klassieke nummer. Ehh, iets met Adagio.” (Traffic is juist, Adagio is Tiësto’s remix van Adagio for Strings)
3. Waarom werd Sensation na een jaar wit en kreeg het de slogan: ‘Be part of the night, dress in white’? “Poeh, geen idee. (Eerbetoon aan overleden broer van directeur Duncan Stutterheim)
4. Op welk groot feest werden onlangs 131 mensen aangehouden wegens drugsbezit? En welke muziek wordt daar gedraaid? “Ehh, het ligt op het puntje van mijn tong. Verdorie… Awakenings, ja dat is het! Oef. Maar welke muziek…trance? (Awakenings, techno. Pijnlijke misser van Boris)
5. Hoe wordt een themanummer van een houseparty ook wel genoemd? Denkt lang na. “Een sample? O, een anthem. Ja, nu je het zegt. Dat staat ook op al die cd’s.”
6. Wiens radioprogramma wordt in meer dan 40 landen uitgezonden? “Dj Armin, geloof ik. Van Buuren, ja, zo heette hij. Hij is net in de media geweest, daarom weet ik dat.” (Armin van Buuren, A State of Trance)
7. Hoe heet de Rotterdamse variant op de Berlijnse Loveparade? Denkt hardop na, slaat met zijn hand op tafel. “De Rotterdam Parade? Elke zomer is dat. Ik ben er wel eens geweest.” (Heineken Fast Forward Dance Parade.)
8. Over welke dance-ondernemer is de film God is my Dj gemaakt? “Duncan Stutterheim, die weet ik gelukkig wel. Ik heb de film trouwens niet gezien.”
9. Noem één bekende vrouwelijke dj. “100% Isis.”
10. Noem vijf stromingen binnen de dance. “Trance, techno…electro. Ik ben nog wel eens op een electrofeestje geweest.”

“Nou dat ging niet slecht toch?” Hoho, niet zo enthousiast Boris. Een mager zesje krijg je. Zo moeilijk waren de vragen nou ook weer niet.

Lees ook het uitgebreide interview:
- ‘Dance verdient een goed imago’

Lees ook:ID&T-film God is my dj komt op tv
Lees ook:Q-dance en ID&T gaan samen
Lees ook:Tiësto dropt Adagio for Strings op Stereosonic
Lees ook:Hit or Shit: Quintino – Rap das Armas
Lees ook:[Chart] Beatport top 10 week 49

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Tien quizvragen aan D66-er Boris van der Ham

 1. Jet

  Ik vind je te streng. Als een politicus, niet iemand die echt helemaal immersed is in de scene, toch nog zoveel vragen goed heeft verdient hij op z’n minst een 7 plus. Misschien wel een acht. tis geen eindexamen waarbij je 70 procent goed moet hebben voor een voldoende! :D

    /   Reply  / 
 2. Bonny

  Poeh, ik had n 3 gehad ofzo :S

    /   Reply  / 
 3. Jet

  Ja ik ook. Terwijl ik toch minstens 1x per dag deze blog lees. Hm… wat zegt dat over de posts hier…?

  :-)

    /   Reply  / 
 4. Cyril

  haha. Nu ja, hoe langer jullie deze blog lezen, hoe meer jullie te weten komen, that’s for sure. Op naar de 10!

    /   Reply  / 
 5. Jeroen

  Inderdaad, Balkenende had geen van deze antwoorden geweten. ;)

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>