ADE-special: Paul van Dyk neukt geen groupies


Op het Amsterdam Dance Event lopen elk jaar weer meer dance-professionals rond. Danceblog grijpt ze bij hun kraag als ze nietsvermoedend door de gangen lopen.

Deel 3: interview met Paul van Dyk

Wat heeft de titel ‘beste dj ter wereld’ aan je leven veranderd?
"Eigenlijk niets. Het is maar wat voor waarde je er zelf aan hecht. Ik was natuurlijk wel erg vereerd met de prijs. En er rust een soort verantwoordelijkheid op mijn schouders. Je moet je naam natuurlijk wel eer aan doen.”

Hoe bevalt het popsterrendom?
“Ik ben geen popster. Ik ben een doodnormale jongen die toevallig heel erg van muziek houdt. Ik sloop geen hotelkamers, ik neuk geen groupies. En ik doe niet raar om in de publiciteit te komen. Dat laat ik met een gerust hart over aan cheesy popstars. Aan drugs doe ik trouwens ook niet.”

Je kreeg vorige maand een eremedaille voor je steun aan een Berlijns jongerenproject. Wat is dat voor een project?
“Het project heet Rückenwind en geeft een steuntje in de rug aan kansarme jongeren. Door te zorgen voor educatie en allerlei muziek- en dansprojecten krijgen ze een kans op een betere toekomst. Ik ben daar heel direct bij betrokken. Ik denk mee en bezoek de projecten persoonlijk. Vooral muziek kan iemands leven compleet veranderen. Die eremedaille betekent heel veel voor mij. Het is een van de hoogste onderscheidingen in Duitsland.”

Het Duitse clubleven heeft een tijdje in een dip gezeten. Hoe staat het er nu voor?“Duitsland heeft een aantal van de beste clubs ter wereld. Hamburg en Keulen bloeien als nooit tevoren wat dat betreft. De huidige trend, de klik-klak sound is niet helemaal mijn ding. Maar dat er allerlei nieuwe stromingen groeien, juich ik alleen maar toe.”

De Nederlandse dance-wereld is erg vol van zichzelf. Is dat terecht?
“Ik vind vooral jullie openluchtfestivals te gek. Die massale indoorfeesten, daar heb ik niet zoveel mee. Ik snap eigenlijk niet waarom er überhaupt mensen heen gaan. Een feest met meer dan 1500 man wordt al snel zo’n ‘typical Dutch rave’. Een grote massa die maar moeilijk in beweging komt.”

Lees ook:
ADE-special: Clubhopping @_saturdaynight
ADE-special: Groentjes krijgen les van de groten
ADE-special: Richard Zijlma ziet een sneeuwbaleffect
ADE-special: Johan Gielen wordt rustig van koikarpers
ADE-special: College op de Hogeschool van de Dance
ADE-special: Clubhopping @ friday night
ADE-special: Cor Fijneman is niet jaloers op Tiësto

Lees ook:ADE-special: Cor Fijneman is niet jaloers op Tiësto
Lees ook:Livesets Amsterdam Dance Event online
Lees ook:ADE-special: Richard Zijlma ziet een sneeuwbaleffect
Lees ook:Camille Jones en Ida Corr treden op in Melkweg
Lees ook:Datum Amsterdam Dance Event 2007 bekendgemaakt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>