BBC-dj Pete Tong op Amsterdam Dance Event

Pete Tong, radio-dj van de BBC en halfgod voor Britse ravers, presenteert zijn beroemde radioshow eenmalig vanuit Club Panama in Amsterdam.

Het Amsterdam Dance Event heeft de Brit voor vrijdag 20 oktober kunnen strikken voor een exclusieve radioshow en een optreden later op de avond.

Pete Tong werd bekend om zijn BBC1 Radioprogramma Essential Selection en Essential Mix, waarin hij een vinger aan de dance-pols houdt voor dansend Groot-Brittannië.

Behalve zijn radioshow, die hij al sinds 1991 presenteert, is hij ook dj/producer en leidde hij als labelmanager in het verleden diverse artiesten de hitparade in, waaronder Salt & Peppa, Goldie, en The Orb.

Als een van de weinige radiodj’s mag hij ook zijn eigen muziek uitkiezen. Veel mensen kennen zijn naam van de film It’s all gone Pete Tong, waarin een dj ten onder gaat aan doofheid en een overdaad aan sex, drugs en drank. De titel verwijst naar een Britse running gag en betekent eigenlijk niet meer dan ‘It’s all gone wrong’. De film heeft dus in feite niets met Pete Tong te maken. Om het geheel wat absurdisme te geven, heeft Tong wel een klein rolletje in de film. Ook onze eigen Tiësto heeft nog een cameo.

Bekijk hieronder de trailer van Its’s all gone Pete Tong

Lees ook:‘Pete Tong moet zijn bek houden’
Lees ook:Documentaire over Berlijnse technoscene
Lees ook:Eric Prydz – Essential Mix
Lees ook:Pete Tong: privévliegtuigen zijn helemaal niet fijn
Lees ook:R3hab is verantwoordelijk voor komende Essential Mix

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>