Partyboot Stubnitz weer in het land

Helaas zijn dit weekend enkele feesten op de gigantische partyboot de Stubnitz afgelast.

We hebben gisteren dus niet mogen genieten van Benny Rodriguez en Darko Esser. Met dank aan de mensen van kunstenaarsorganisatie Kinetisch Noord, die de benodigde vergunningen op tijd hadden moeten regelen.

Maar niet getreurd. Vanaf maandag ligt de Stubnitz weer op zijn oude plaats: het voormalige NDSM-scheepswerfterrein in Amsterdam. Hopelijk worden de benodigde feestvergunningen snel geregeld, zodat er weer mooie legendarische feesten kunnen plaatsvinden op de voormalige Russische vistrawler. Zoals het er nu uitziet wordt dat volgende week maandag, wanneer ook de bodem aan de werf is uitgebaggerd. Wat een rompslomp toch weer om een feestje voor elkaar te krijgen.

De Stubnitz komt oorspronkelijk uit Rostock en is begin jaren negentig gekraakt door een Oost-Duits kunstenaarscollectief. De voormalige vistrawler is omgebouwd tot een sfeervolle freakboot. De bezoeker loopt door smalle gangetjes, langs vele buizen en komt terecht in zalen, die opgebouwd zijn uit meerdere lagen en podia. Ook kan je genieten op het dek, waar je uitkijkt op het IJ. Geen verkeerde ambiance dus.

Op de boot worden niet alleen feesten georganiseerd, maar heeft ook een drukkerij en een multimediacentrum aan boord en zetten lokale organisaties in samenwerking met de bemanning evenementen en kunstprojecten op touw.

Lees ook:Zomerplannen in Ibiza? Data Cocoon bekend
Lees ook:Blijft de Stubnitz in Amsterdam?
Lees ook:Video: Booty Luv – Shine
Lees ook:Filmpje: Vertiefde raver doet poging tot dansen
Lees ook:Feestweek: De M.S. Stubnitz

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>