Top 500: Fatboy Slim – Praise you

In al zijn kneuterigheid is Praise You een van de meest interessante videoclips ooit.
Welke idioot laat nu in tijden van flashy hightec videoclips een video maken waarin een stel hippies heel erg achterlijk dansen? Norman Cook alias Fatboy Slim durfde het aan en roem was zijn beloning. De door gelouterd regisseur Spike Jonze gemaakt video leverde Cook 3 MTV-Awards op in 1999. Het verhaal achter de clip: Regisseur Spike Jonze heeft een aantal alter ego's waaronder die van leider van de zogenaamde dansgroep Torrance Community Dance group. Na overleg met Cook bracht Jonze zijn clubje bijelkaar voor een theater en werd de video guerilla-style opgenomen. De directeur van het theater baalde als een stekker van de malloten voor zijn toko, voorbijgangers keken hun ogen uit, missie dus geslaagd. Als je goed kijkt zie je Cook nog in de video. Hij is degene die op het einde langsloopt. Alles bij elkaar kostte de video nog geen 800 dollar. Hilarisch toch?
Bekijk HIER de hele lijst en HIER de tot nu toe besproken clips.

Lees ook:Top 500: Fatboy Slim – Gangster Tripping
Lees ook:Top 500: Daft Punk – Da Funk
Lees ook:Madonna en Justin winnen dance Grammy’s
Lees ook:Top 500: Dj jean – Love Come Home
Lees ook:Top 500: Freakpower – Turn On, Tune In, Cop Out

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>