Gaat Jump kapot aan de commercie?

Met groeiende verbazing merken we hoe het hele Jump(style) gebeuren aan het exploderen is. De clip van dj Porny standaard bovenaan in de lijst van best  bekeken stukjes op danceblog, op de voet gevolgd door andere clipjes en stukjes die Jumpstyle-gerelateerd zijn.

Jullie, onze lezers, springen eigenlijk bovenop alles wat met Jump te maken heeft. Maar zoals met alles wat populair is, komen er ook geldruikende onverlaten op af die een graantje mee willen pikken.Zoals die eerdergenoemde Porny dus. Uit de reacties op het clipje van de hit Me so Horny blijkt er geen ruimte voor een middenweg. Je vindt het helemaal geweldig of totaal ruk.

De reactie van iemand die zich DeVeNTeRrOr] noemt, is wat ons betreft wel een discussie waard.
Volgens hem of haar gaat Jumpstyle met types als dj Porny het zelfde lot achterna als de hardcore van de jaren '90. "Toendertijd was hardcore inmens populair maar kapot gemaakt door de figuren die er snel geld aan wilden verdienen (supergabber etc)."

Volgens DeVeNTeRrOr zit er maar één ding op om dergelijke commerciële strapatsen de kop in te drukken: een totale boycot. "Door niet op deze malloot te stemmen in rankings, door geen singles van hem te kopen, door te zorgen dat hij NEGATIEF in het nieuws komt en zo te zorgen dat zijn muziek weg blijft voor het grote publiek kan je jumpstyle nog redden."

Volgens ons is er geen redden meer aan en is de Jumpstyle inderdaad een commercieel monster aan het worden. Maar de hardcore heeft ook de happy hardcore hausse overleefd en is inmiddels aan een derde jeugd begonnen. Wij bereiden ons daarom vast voor op een oldskool Jumpstyle revival in het jaar 2012!

Wat vind jij? Gaat jump kapot aan de commercie?
Geef je mening in de comments.

Bekijk hier dj Porny avant la lettre: hakkuhbar

Lees ook:
- Video: Jeckyll & Hyde – Freefall
- Leer jumpen met Rick en Jelle
- Jumpstyle: hakken op zijn Vlaams
- Video: The Highstreet Allstars – To France
- Video: Jeckyll & Hyde: Frozen Flame

Lees ook:Video: Starsplash – Cold as Ice
Lees ook:Filmpje: Massajump haalt Guinness Book of Records
Lees ook:Video: DJ Porny – Me So Horny (jumpstyle edit)
Lees ook:Dj Promo: jumpstylers zetten zichzelf voor lul
Lees ook:Hit Dj Porny rechtstreeks gejat van Australische

77 Reacties // Reageer

77 thoughts on “Gaat Jump kapot aan de commercie?

 1. Jaap

  Ja, dj Porny is het begin van het einde.

    /   Reply  / 
 2. Niels

  Het is al over, te commericeel.
  Tijd voor iets nieuws:P

  Ik voorspel dat het niet zolang meer leeft.

    /   Reply  / 
 3. Dennis

  Tjah, wat moet ik erop zeggen: gewoon zwaar triest. Nu jump populair begint te worden komen er uit alles hoeken en gaten dwazen die een nummer in elkaar fratsen en dat onder de naam jump uitbrengen, terwijl het er totaal NIET op lijkt.

  Helaas is dit het gevolg van het grote succes van Frozen Flame. Een goed nummer maar helaas waarschijnlijk wel de ondergang van de echte jump. De echte jump is tot dusver nog niet op de muziekzenders als MTV, TMF en The Box(tegenwoordig alleen ´s avonds) te zien maar wel het dansje.

  Omdat dit dansje blijkbaar aanstekelijk is, word dit dus ook in clips gebruikt waarvan de muziek totaal geen jump is, zoals bij DJ P*rny.

  Hopelijk krijgt Nederland in de gaten wat jump nou eigenlijk betekend, en dat betekend dus jumpen op ECHTE jump en niet jumpen op DJ Boozywoozy of DJ P*rny(wat ik dus op feesten al vaak genoeg heb gezien en me er kapot aan ergerde).

  Nou ken ik GELUKKIG een aantal plaatsen waar de echte jump word gedraaid, waaronder fearfm.nl. Maar helaas dreigt deze ten onder te gaan omdat mensen zoals DJ P*rny ervoor zorgen dat het publiek denkt dat hij echte jump produceert. En als TMF deze clip dan ook nog uitzend, is het voor het publiek zeker. Het enigste wat hij doet is zijn muziek onder de naam jump uitbrengen, en dan is het als jumpliefhebber(zoals ik) zeer frustrerend om dan de clip op TMF te zien en daar jongeren zie jumpen op muziek dat GEEN jump is.

  Hopend dat de Nederlanders beseffen dat de echte jump niet op TMF word gedraaid(uitgezonderd jeckyll&hyde), maar tot nu toe nog altijd de goede disco´s en online radio´s.

  groeten.

    /   Reply  / 
 4. Niels

  @Dennis
  Totaal mee-eens

  maar het lijkt er tegewoordig op alsof het een wedstrijd is van: He kun je hier ook op jumpen!? Ja! tof gaan we doen! Blegh

  Ach jah en omdat iedereen het doet is het niks meer aan.

    /   Reply  / 
 5. micha

  Het is nu nog erger dan bij de Hardcore daar werd het teminste nog happy hardcore genoemd(andere naam) maar hier woord alles gewoon jumpstyle genoemd :@

    /   Reply  / 
 6. Lennie

  Hardcore is daarom ook underground, hoe minder comercieel hoe meer het blijft leven. Iedereen die het leuk vind komt er op af en de meelopers (zoals DJ porny in de jump scene) blijven tenminste op afstand.

  Jumpstyle komt ook steeds meer naar de hardcore feesten omdat het populair is. Maar zo blijft het tenminste voor een deel uit het comerciele vlak…

    /   Reply  / 
 7. crock

  de muziek zit toch ook van binnen, en toch gaat het steeds samen met de kledij. jumpers dragen nu niets anders dan kledij van de grooste multinationals(nike, londsdale,adidas,… das wel stom. zou es moeten weten hoeveel mensen hier onder lijden, die voor een onmenselijk bedrag voor deze merken werken.

    /   Reply  / 
 8. tom

  leuk voor kinderen op de basis school

    /   Reply  / 
 9. Khadber

  ik ben echt teleurgesteld in Ruthless & Vorwerk.. zij hebben het begin van een mooie stijl helemaal om zeep geholpen… die zijn begonnen met het Jeckyl & Hyde idee (of hoe je et ook mag spellen).. MASSAVOER MAAKT KAPOT!! kijk naar wat er gebeurd is met Hardcore in de jaren 90, en met HipHop en gangsta scene van de afgelopen tijd.. dat is nu ook ongeveer uitgeperst en uitgeknepen, er zit geen geld meer in.. dus gaan ze verder naar het volgende..

  sinds Frozen Flame heb ik geen jump meer geluisterd, geen jump meer gedaan, meaat het veracht, omdat ik de dagen al kon tellen dat de eerste geldgraaier er aan kwam.. en kijk.. daar is hij al:D, na 2 maanden!

  BLIJF BIJ JUMP, INFECTEER DANCE NIET!! aub maak dit niet kapot, ik word er gek van die debiele “jump” deuntjes..

    /   Reply  / 
 10. Gabrielle

  Ahum,…iiC wil niets segge.. maar Dj Porny is Gwn tegek.. Kan Hij wa aan doen da jullie jarloers sijn :S:S

    /   Reply  / 
 11. Bram Dj Beng

  Echte jump zal zeker wel blijven bestaan door grote feesten zoals Reverze Defcon 1, en ook de discotheken. ik ben er mee eens dat de TranceJump zoals J&H te commercieel word als ze maar van de hardjump enzo afblijven…en trouwens wat zeuren ze over hardcore… volgensmij zijn er nog genoeg gabbers en nog genoeg stampfeestjes hoor, maak je niet zo druk er blijven altijd wel mensen die er van blijven houden

    /   Reply  / 
 12. Eric

  Jump muziek… maakt jongeren kapot :)

    /   Reply  / 
 13. Mr. T

  Ik vind het idd een heel deprimerend aanzicht… Jump ken ik nu al kk lang.. heb er nooit egt super veel naar geluisterd maar vond het nooit egt verkeerd.
  Mensen hebben jarenlang hier underground naar geluisterd en voor heel veel underground harddance luisteraars was dit tog wel een van de favorieten, en het moment dat het ook maar een beetje bij de massa aanslaat word het alweer verkracht.
  Zo zal het in de toekomst nog wel vaker gebeuren, als die hersenloze kk VMBO’ers die totaal geen verstand hebben van muziek. getverdemme.

    /   Reply  / 
 14. MOH

  ze maken jumpstyle kapot die DJ P*RNY ENZO.
  egt allemaal K*T Nummers.
  behalve JECKYL & HIDE want dat is gewoon een andere ALIAS voor RUTHLESS & VORWERK de enigste beetje goede jump DJ’s

    /   Reply  / 
 15. boris

  IK VIND DIT GEWON KK ZIELIG DAT AL DIE KK KINDJES DE EGTE JUMP VERPESTEN EN GAAN LOPEN JUMPE OP SGOOWLFEESTEN MAR DAN NIEJ EENS HIEROP MAAR OP RAP DAN BEN JE PATHTETIC EGT kk kindjes zit zelf in nde 4 en heb vrijdag schoolfest met al die 2 klaasers erbij:@:@;@ ze ruineren de jump

    /   Reply  / 
 16. MOH

  HEt is het niet eens waard om op te jumpen

    /   Reply  / 
 17. Kevinova

  De reden dat mensen het tegenwoordig “Jumpstyle” noemen zegt al genoeg.
  Frozen Flame en Free Fall is geen jump en dat commerciele nummertje van Me so horny al helemaal niet!
  Onder mijn oren valt dat onder Eurodance waar ik absoluut niet naar luister.
  En om even terug te komen op mensen die het “Jumpstyle” noemen. Het is Jump geen Jumpstyle!
  En meestal lijkt het alsof eurodance alleen maar wordt gemaakt om geld te verdienen, en gaat het dus nergens over. Kijk maar naar eerdergenoemde en bijvoorbeeld de nummers van meneertje Basshunter.
  Oftewel BAGGER!

  Echte jump valt niet te verwoorden. Luister maar naar Dj Massiv and The Rebel – Back in time :)

    /   Reply  / 
 18. jixar

  helemaal waar , jump gaat eraan door al die aandacht ,
  fearm , is HET radio station voor jump en hardstyle.
  hier geen dj porny of andere troep ,
  http://www.fearfm.nl
  en over dat ze gaan stoppen , kans is nu nog heel klein dat het gaat stoppen , nog maar E1400 nodig

    /   Reply  / 
 19. Dennis

  dit domme belgische dansje kan voor mijn part niet snel genoeg oprotten..wat een mongooltjes dans zeg!! Hoe eerder afgelopen hoe Beter

    /   Reply  / 
 20. jennik

  nee seriues as die dj porny jump maakt dan ben ik de opa van me vader en ja dat jump nou overal gedraaid word is vet maar dan krijg je weer van die slappe kut tracks omda ze goed verkope neem nou freefall das gewoon een fking slap aftreksel van frozen flame nee doe mij maar gewoon underground jump die zijn teminste origineel en die maken tenminste geen dance zoals die dj porny komop man maak jump of maak dance en maak nie van die bagger die je jump noemt opdondere me hun .

  ALL I WANNA DO IS JUMP ADDICTED TO BASS 4EVER

    /   Reply  / 
 21. Daniel B

  Ruthless & Vorwerk hebben jump om zeep geholpen net als Paul elstak dit destijds bij hardcore deed !

    /   Reply  / 
 22. wes Z

  Jump is al kapot hoeft niks meer aan gedaan worden.
  Meeste mensen denken ik weet alles van de muziek en ik ben de beste in jumpen nou leuk voor je doe d’r dan wat met en gedraag je d’r ook naar. Eerlijk gezegd moet ik de laatste tijd kotsen over alle commotie over jump. als ik over straat loop zie ik om de zoveel meter een stel kinderen van een jaar of 8 á 9 staan te jumpen. ik bedoel als ze net als dj porny zulke pussy tracks blijven maken dan is het snel over,

  Ik luister al jump vanaf het begin dus met da boy tommy en da rick, ik en me vrienden luisterde toen naar hardstyle we hebben jump nog blije hardstyle genoemd aan het begin maar ja tijden veranderen dus nu luister je dan maar jump.

  HARDSTYLE OWNED en JUMPSTYLE IS DE GEKSTE!

    /   Reply  / 
 23. Robbie

  Jump gaat er zeker kapot aan, doordat mensen hun liedjes uitbregen onder de naam jump maar totaal niks met jump te maken hebben.

  ik erger me hier altijd kapot aan. ‘jump’ wat op tmf wordt gedraait is geen jump. het zijn gewoon slechte dance platen zoals die van P*rny. iedereen meent dat ze nu opeens kunnen jumpen, verschikkelijk.

  gelukkig vind je in belgie nog discotheken waar echte jump word gedraait. ben veel liever daar dan dat zo’n dj p*rny komt draaien.

  French Tekken de bom

    /   Reply  / 
 24. Docss

  Wat een grote onzin lees ik hier…

  Als jumpstyle ‘kapot’ gaat aan commercie komt dat hoogst waarschijnlijk niet door de commercie zelf, maar omdat het genre gewoon op is. House (de oude chicago house) wordt al 20 jaar commercieel uitgemolken en nog steeds is het genre niet kapot, nog steeds zijn er vette house platen. Hiphop is hetzelfde verhaal. Het regelt zichzelf, als een muziekstijl na commercieel succes verdwijnt komt dat gewoon omdat de stijl op is, leeg is, en klaar is. Op een gegeven moment hebben we alles gehoord binnen de jumpstyle en is het maar weinig origineel meer, iets wat trouwens toch al geldt voor jumpstyle. Je kan er van houden, prima, en je kan het underground noemen, ook prima, maar erg innovatief en progressief is het niet. En als een stijl qua geluid vrij beperkt is is het gewoon eerder op. Geef niet de commercie hier de schuld van, en ga niet mensen verketteren die geld proberen te verdienen aan deze stijl. Het slaat nergens op. Als jumpstyle echt underground en een dedicated muziekstijl is overleeft het de commercie heus wel… is dat niet het geval, dan was het waarschijlijk ook tijd dat de stijl verdween…

    /   Reply  / 
 25. Victor G

  Ach, het klopt wel, en ik schijt ook op die blije jump rage. Maar het waait wel weer over. Uiteindlijk is het toch altijd duidelijk wie de echte liefhebbers zijn en wie de blije meelopers.
  Ik blijf zeker jump draaien, ik hou van de muziek. Wat die DJ Porny randebielen doen moeten ze lekker zelf weten.

    /   Reply  / 
 26. melody en jill

  vraagje kan jij ook jumpen p.s. je staat leuk op het clipje

    /   Reply  / 
 27. Simon

  Hoe eerder het over is hoe beter het is H4L

  dat van die dj prony lijkt er totaal niet op de naam om aandacht te trekken de muziek net zo terwijl het er niet eens oplijkt

  Zegt er 1:
  “Ahum,…iiC wil niets segge.. maar Dj Porny is Gwn tegek.. Kan Hij wa aan doen da jullie jarloers sijn :S:S” Wat stond er ook alweer in de eerste 5 woorden van het bericht juist als je niks nuttigs te melden hebt ZEG DAN OOK NIKS om nog maar niet te spreken over het typ gedrag..

    /   Reply  / 
 28. Mathijs

  jumpen was leuk toen bijna niemand het kon en het nog niet op dance nummertjes op tmf was, iedereen denkt nu dat ie het wel kan, en dat het overal op kan, en zo gaat het ECHTE jumpen er dus aan, op jumpstyle, door mensen die KUNNEN jumpstylen

    /   Reply  / 
 29. david

  Dj porny is zooooooo stom zijn jump liedjes zijn echt te slecht.. en die muziek dan..
  daar kun je toch bekant niej op jumpe?!

    /   Reply  / 
 30. h4l

  kut hype

    /   Reply  / 
 31. raymond

  ik iriteer me er ook dood aan.weet nog wel dat een tijdje geleden toen frozen flame nog niet bekend was me vriend hem liet horen. hij is eigenlijk vrij oud, maar is later pas gaan ‘lopen’ en freefall is echt een uitgemolken lied. dj ponry… heb die clip nou al een paar keer zien langskomen, de mensen in de clip vind ik nou ook niet echt vet jupen lijken wel geprogameerden robots. en de muziek vind ik ook niet echt om voor te gaan klappen. dj porny daar word ik nou niet echt horny van..

    /   Reply  / 
 32. Nebuchadnezzar

  Laten we nu even heel eerlijk wezen, het is allemaal mooie muziek, een style weer onderverdeeld in verschillende stylen. Het merendeel van de beluisteraars van radio en tv zijn gepakt door de hippe moves die de dansers maken en de beat die de muziek in zich heeft…

  Nu is het zo dat iedereen een andere style heeft, het zal nooit mijn favorite muziek worden, dat is zeker, maar ik laat de mensen in hun waarde als zij daar graag naar willen luisteren…

  Ik vind het van alle muziek makers al een hele grote prestatie dat heel veel jongeren in nederland (vooral opmerkerlijk voor jongens) dat ze danspasjes leren…!!!

  Je moet toch toegeven dat dat al jaren niet is gebeurd. Vergelijk het niet met de moves die je moet doen om er een beetje normaal moet uitzien tijdens een hardcore feestje, want dat is alleen maar ff je voeten vegen op de grond.

  Neeh, nu heb ik het over intensief danspasjes leren, iedereen te zeuren over dat de nederlander te dik wordt, maar iedere dag ff jumpen is goed voor de gezondheid, maar laten we dan alsjeblieft niet zitten mieren over op welk deuntje er dan wel nie wordt gejumpt…

  met vriendelijke groet,
  NEBUCHADNEZZAR

    /   Reply  / 
 33. Theo

  Ja maar Nebuch

  Als die clip nou bij een echt jump nummer kwam maarnee.. Porny maakt een slap dance nummer. Waardoor de Jump een slechte naam krijgt en waardoor duizenden kinderen denken dat ze jumpstyle luisteren. Wat dus niet waar is.

  Als ik straks tegen iemand zeg dat ik van Jump houd krijg ik als antwoord: “Ja ik ook, porny is te vet” Dat is toch triest?

    /   Reply  / 
 34. Jasper

  We moeten er wel even aan denken dat de meesten die naar bijv. porny luisteren het meer zien als een rage, en niet zien als een muziekstijl waar ze over 10 jaar nog naar luisteren.
  Duz mischien is het allemaal over een jaar wel weer overgewaaid, zoals we ook hebben kunnen zien bij hardcore.
  Mischien wordt je dan wel heel raar aangekeken als je over een jaar zegt dat je naar jumpstyle luisterd, maar dan kan je wel zeggen dat het in je bloed zit en dat het er nooit meer uit gaat.
  jumpstyle 4 life!!!

    /   Reply  / 
 35. MT

  Digidance ging de fout in door Frozen Flame op CD single te releasen, daardoor kwam het in winkels als Freerecordshop, waardoor het hoog in de hitlijsten kwam. Ik denk niet dat de cd single release van Frozen Flame het idee was van Ruthless & Vorwerk, maar van Digidance, die zag natuurlijk geld in jump en wilde jump groot maken.
  Als Ruthless & Vorwerk zelf commercieel wilde gaan hadden zo ook onder hun eigen naam commerciele plaatjes gemaakt.
  Maar het ergste is nog de radio en tv, waarop ze niet alleen jump jumpstyle noemen, maar jumpen jumpstylen noemen (dat laatse hoorde ik op radio 538 en TMF)

  De commerciele jump gaat over

    /   Reply  / 
 36. Krekker

  Nebuchadnezzar… normaal hakken is moeilijker dan Jumpen hoor ;) ik neem aan dat je dr zelf geen ervaring mee heb?
  en zo veel choreografie komt er niet bij Jump kijken… het zijn ongeveer 5 pasjes die je herhaaldelijk moet uitvoeren.. en hoe houteriger hoe beter 8-)

    /   Reply  / 
 37. Wwz

  Het heeft iets heel treurigs, hele kuddes meeloperige schapen die zo spastisch als mogelijk staan te jumpen. Vooral omdat dat dansje iets is, waar je slechts een half jaar terug nog vierkant om zou zijn uitgelachen.

  Pleeeaaase, mensen, ontwikkel een eigen identiteit.

  (En dan die muziek…)

    /   Reply  / 
 38. dave

  jumper zijn een stel achtelijke die staan te danse als een stel megoole, iedere keer als ik een stel van die kneuze zie danse krijg ik haat gevoelens van hun

    /   Reply  / 
 39. cirion

  weet je wat het is echte jump word toch niet toegangkelijk voor het top 40 luisterend publiek french tek word of is de nieuwe shit en porny jah pfff dit is weer reclame voor hem gewoon geen aandacht aan geven

    /   Reply  / 
 40. wout

  of het nou leuk is of niet, alles gaat voorbij. dat heeft nix met commercie te maken. ik ben van de house uit eind ’80 begin ’90 – dat ging voorbij. en onze ouders dan over de stones en de beatles…

    /   Reply  / 
 41. Alex_MOH_Hardcore_NL

  ik ben focking anti jump en die mensies die nog zegguh dat ze nog gabbers zijn whhaa la me niet lachuh tivens jumpers allemaal afschieten heel die muziek gaat nergens over veel te sloom echt tivens muziek luister ofzo terror speedcore darkcore en die shit dat zijn de masters tivens wanabee,s Hardcore gaat nooit dood jump wel

    /   Reply  / 
 42. Thijs

  zo…. euh… HUH?

  hoeveel tegels moet je nou dagelijks leggen om zo te gaan praten?

    /   Reply  / 
 43. Alex_MOH_Hardcore_NL

  ik zal je een tegel voor je muil geven zker zo kk jumpertje die zo praat

    /   Reply  / 
 44. coolert

  moe nie denke da ge stoer ziet

    /   Reply  / 
 45. coolert grafittie girl

  moe nie denke da ge stoer ziet

  Alex_MOH_Hardcore_NL hoor

    /   Reply  / 
 46. Alex_MOH_Hardcore_NL

  hou je muil joh belg ik heb me eigen mening

    /   Reply  / 
 47. Thijs

  ik een jumpertje? hahahahaha whatever dude… :’) stakker

    /   Reply  / 
 48. aart

  stuur die jump ma trug na vlaanderen kindermuziek van ze .
  als er jump op hardcorefeesten komt ga ik niet meer naar hardcorefeesten gare belgen

  ze verpesten et voor nederland en de hardcore
  niet raar opkijken als er benen breken en iedere belg met krukken loopt :P

    /   Reply  / 
 49. stravinski

  nja porny zuigt gewoon van alle kanten als je ziet dat er op youtube een filmpiej staat van een of andere gozer die staat te strippen nog niet eens jumpend dan vind ik da helemaal top als het zijn bedoeling is porny af te zeike, porny was een eendagsvlieg en vele vonden porny “goed” omda er in die clip als eerste egt jumpen werd vertoond op tv…. jumpen he mensen ^^

    /   Reply  / 
 50. Mxwoody

  In “Me so horny” zit niet eens een bass =S
  T is gewoon vieze smerige kut trance. Ik kan daar niet op jumpen hoor.

    /   Reply  / 
 51. stravinski

  jah dat bedoel ik dus!

    /   Reply  / 
 52. aart

  bij jensen zag et te debiel uit man afschafen die jump:P ga ma hakkuh

    /   Reply  / 
 53. Tijs

  Jump is al kapot aan de commercie! Dat lijkt me duidelijk, niet dan?

    /   Reply  / 
 54. JUMP4LIFE!

  ik vind het klote dat mensen tegewoordig denken dat een trance melodytje met een zachte bass JUmpstyle is!!
  de veroorzakers daarvan zijn die K*t Porny met zn klote horny en jeckyll & hyde!
  KOm op!
  ik zie tegewoordig kinderen van 8 die proberen te jumpen!
  iedereen denkt tegewoordig
  dat die klote shit als me so horny jumptyle is en ze kunnen jumpen!
  ik jump als sinds 99 en dat waren tijden dat mensen verstand hadden
  nummers als Jump the fuck up dat noemen ze JUMP!
  gaat jump naar de klote?
  Als het zo door gaat vrees ik van wel
  JUMP4LIFE!

    /   Reply  / 
 55. Jeffrey van den heuvel

  mensen er is misshien wel hoop patrick jumpen heeft de singel holiday uitgebracht wat ECHT jumpstyle is misshien is dit de laatste hoop dus allemaal de single kopen voor € 3 bij free records shop of music store en kOOP NIKS VAN PORNY en OOK NIET VAN DE dikzak met die hoed op met zijn carnavalsmuziek en dan jumpeers op de achter grond grrr KOPEN DUS meer informatie op http://www.patrick-jumpen.nl

    /   Reply  / 
 56. Frank

  @Jeffrey van den heuvel

  Het lijkt er op dat Patrick Jumpen juist ook nog even mee doet aan het uitmelken van jump. Dus zo’n redding is het nou ook weer niet hoor. Maar zoals hierboven al gezegd wordt jump is al kapot gemaakt door de commercie. Beetje jammer dat zelfs Patrick Jumpen nog een paar centen probeert te verdienen aan deze bijna uitgemolken hype. Iemand die juist de jump aan het promoten was maakt het nu ook weer stuk

    /   Reply  / 
 57. Gez

  Juist Frank, jij begrijpt het. patrickje kon beter zn andere single uitbrengen, maarja die is wat harder…. en dan kopen de 12-jarige meisjes je singletje natuurlijk niet. En patrick moet natuurlijk wel zn site kunnen blijven financieren……

    /   Reply  / 
 58. pietje bell

  sukkels zoals dj porny die denken dat ze een leuk jumpnummer maken die zorgen voor de ondergang van jump. tis nog nie eens een jump nr tis gwn een achterlijk iets wat ie waarschijnlijk verzonnen heeft tijdens het neuken! arme sukkel is het! bahh

    /   Reply  / 
 59. jumperstefan

  hakkuhbar of zoiets is echt een verlept clipje!
  Kan mij het wat schelen dat ie volgens hem op school gepest werd, wat een klote clippie zeg.

  ALS HET ZO DOOR GAAT WORD JUPSTYLE ECHT HELEMAAL VERKLOOT!!!!!!

    /   Reply  / 
 60. Pim

  ik vind dat patrick dit toch echt niet zo erg aan het doen is, holiday is niks mis mee, al vind ik persoonlijk ook gangster beter… maar al zou hij jumpstyle kapotmaken, dan is dat nog niks vergleken met dj porny, die is echt erg bezig, ook met z’n nieuwe nummr: j’thaime porny (ik hou van mezelf) slaat echt nergens op die gozer

    /   Reply  / 
 61. Niels

  Kijk, waar we het allemal over eens kunnen zijn is, jump is de shit, fijn dat als je als moron een kutplaat uitbrengt, maar noem het dan geen jump, ik bedoel, de wat ouderen weten tog wat echte jump is, kinderen blijven aankloten, ik bedoel ze jumpen nog op R&B omdat daar een klein beetje een beat in zit, als je er geld mee kan verdienen best, maar kijk dan op zn minst wat de ECHTE jump is, volgens mij verdien je daar veel meer aan, HArdocre kwam tog ook op TMF, totdat die happy shit allemaal kwam, goed voor mr porny dat ie zichzelf adoreert, je t’aime porny, whatever en nog beter is dat hij zn anderhalf miljoen winst op me so horny heeft moeten afgeven aan die australische dj waar hij het nummer van gejat heeft =)

    /   Reply  / 
 62. DJ JaiDer

  DJ porny is vuil jatwerk, en zeker als je een SINGLE uitbrengt.
  Dit is mss. wel het begin van het einde van jump, ik hoop het niet maarja het is ook met HC Gabber gebeurd…

  Eig. moeten we het ook aan veel meer anderen proberen te leren! (EN GOED NATUURLIJK).. zo blijft het MISSCHIEN nog een paar jaarbestaan…

    /   Reply  / 
 63. LUL

  dj porny is vet hard GAY

    /   Reply  / 
 64. Niels

  Ga dan allemaal naar zijn website

  http://www.djporny.nl d8 ik en stuur hem een e-mail dat hij wat anders moet gaan doen op een nette manier anders lezen ze het niet eens, zeg dat hij een verandering in heel nederland kan doorvoeren, omdat hij zo populair is en ECHTE jump kan introduceren in NL en dus niet jeckyll & Hyde, die singles zijn ook nix, maar hij kan er verandering in brenegn, als genoeg mensen dat sturen lukt t wel hoor

    /   Reply  / 
 65. Mr. Perfect

  deze muziek is alleen leuk als je KK stoned bent |) zoals nu , maar serieus, die ouders, kleine kindjes DIE VERNEUKEN het

    /   Reply  / 
 66. JUMP IS VOOR LOSERS

  ROT OP MET DIE ZOOI.
  JUMP IS PUUR VOOR MEELOPERS EN IS ZO DOOD.
  dankje:D

    /   Reply  / 
 67. MDM

  Die vieze commercie maakt egt alles kapot, of het nu gabber (aka hardcore), hip hop, jump of wat dan ook is. Als het aanslaat bij een menigte, krijgt het ‘media attentie’, slaat nog meer aan –> overkill –> dood. commercie maakt in alle gevallen een einde aan een mooie scene!

    /   Reply  / 
 68. tyn

  Ik stond 3jaar geleden al te springen op jump music terwijl bijna niemand dit iets vond, ik stond hier 3/4jaar geleden te jumpen als een gek, en iedereen lachte erom, nu zijn het vaste pasjes geworden!!!damn…
  als ze nu vragen kan jij jumpen?NEE!!! is mijn antwoord, dit is toch niks meer!!!….
  gr..

    /   Reply  / 
 69. Bob

  Het was niet supergabber die hardcore de das om deed, dat waren de party animals, doe je huiswerk!

    /   Reply  / 
 70. Dieter

  das een belachelijk lieke, nie normaal. het is trouwens nog eens geen schijf om echt op te jumpe. get lost porny!!!!

    /   Reply  / 
 71. HCoreSouljah

  Oh boehoehoe dat jump kapot gaat, ga janken ofzo. De echte jumpers weten dat er op de iets hardere variant van jump, hardstyle, ook prima te jumpen valt en die hoor je niet janken! Kies nou zelf… Dj Zany en Lady Dana of Dj Porny? Nou ik weet ‘t wel. En hardstyle artiesten maken ook wel eens wat vrolijkere nummers, wat vreselijk lijkt op oude jumpstyle… Dood aan de commerciele-jump, lang leve de Hardstyle! (en under-jump, wat jij wilt :P )

    /   Reply  / 
 72. robert

  ik wens jumpstyle niets anders dan een snelle dood, hopelijk gaat het snel weg en blijft het weg.het ziet er nie uit en een eigen stijl hebben ze niet die hebben ze van de hardcore gejat. in de hardcore scene word er nog gehouden met hart en ziel van de muziek met jump gaat het alleen maar om rage meer nie. hardcore boven alles !!

    /   Reply  / 
 73. dg

  i love jump ma het is echt kapot aant gaan en geef toe tast of summer was redelijk goe
  ma het maakt jump kapot da haat k

    /   Reply  / 
 74. DJ Hooligan

  Aan al die hollanders die denken dat die BELACHELIJKE jump hype uit Vlaanderen komt:

  “hou je bek dicht en je patrick in holland…
  we hebben hem en zijn kinderdansje hier niet nodig!!”

  Hardcore rules

    /   Reply  / 
 75. DJ Hooligan

  Addicted to bass???
  waarom luister je dan naar kutmuziek met een pussy bass??

    /   Reply  / 
 76. Hardhunterz

  DJ porny is de domste hij zal op een dag grote problemen krijgen op een duur.
  maar french tek blijft ombekend en zeker hardstyle.
  DJ porny is een klote dj.
  Hij maakt meer trance dan die domme jumpstyle.
  Jumpstyle blijft 140 Bpm tot 155 Bpm.
  en french tek blijft 140 Bpm tot 155 bpm

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>