Pech voor fabrikanten XTC

Slecht nieuws voor de pillenpersers: het oprollen van een xtc-bende is een piece of cake. Dat ontdekte een Tilburgse onderzoeker.

De conclusie uit zijn proefschrift gaat lijnrecht in tegen de Haagse roep om meer bevoegdheden voor politie en justitie. Als de dienders wat beter hun best zouden doen, is succes gegarandeerd. Niet alleen pech voor de fabrikanten dus, maar ook voor de rechtse partijen.

Want waarom een politiestaat creëren als een beetje meer je best doen ook helpt? Onderzoeker Spapens haalt diverse vooronderstellingen onderuit.

 

Zo zouden criminelen zich bijvoorbeeld snel aanpassen aan regels en de meest behendige overblijven. Not, zegt Spapens, pillenpersers zijn niet zo snugger. "XTC-bendes zijn juist weinig flexibel. Zelfs wanneer zij weten dat ze in de gaten gehouden worden, gaan ze door op de ingeslagen weg."

De politie heeft het advies alvast ter harte genomen. Ze rolde afgelopen week in Lelystad een bende op door te infiltreren. Om af te sluiten nog een stichtelijk woordje van über-dope-hoofd en Rolling Stones gitarist Keith Richards, vandaag in diverse media: "Xtc is slecht voor je." Grinnik.

Lees ook:Filmpje: Tieners voeren kind xtc?
Lees ook:Paardrijden en XTC even gevaarlijk
Lees ook:Nieuwjaarseditie Awakenings op losse schroeven
Lees ook:Sterke arm der wet grijpt in!
Lees ook:Nog tien bezoekers Awakenings vast

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>