Archief: november 2006

Oudejaarsfeesten afgelast om verwachte rassenrellen

Wat een bummer voor de Limburgse liefhebbers van de hardere stijlen (en dat zijn er heel wat). Eindelijk een vet feest op poten gezet dat zelfs Randstedelingen jaloers maakt, gaat het hele zaakje niet door.

Half Limburg maakte zich op voor twee grote feesten in het Maastrichtse evenementencentrum MECC. Se7ven Sins voor de hardcore-, hardstyle en hardtechno-liefhebbers en Hot Sunday Nights R&B voor de urbanliefhebber. De reden is verontrustend: Burgemeester Leers vermoedt rassenrellen. Wat zegt u? Rassenrellen? Jep. Lees verder

Filmpje: Gooi je handen in de lucht voor Twello

Een floorfiller als Fedde le Grands Put your hands up for Detroit móest simpelweg wel een parodie tot gevolg hebben. En ja hoor, daar is ie. Gooi je handen in de lucht voor Twello!

Een paar malloten in het Gelderse gehucht namen hun eigen versie op van de wereldhit. Bereid je voor op 6 minuten vol springende jongeren. Bij het gemeentehuis, op het NS-station, bij het plaatsnaambordje, in de buurtsoos etcetera etcetera. Ik denk dat Fedde zelf weinig vereerd is met de versie, maar ach, het geld stroomt toch wel binnen. Lees verder

Technoboy heeft een hekel aan Hollands pisweer

Hij heeft een gruwelijke hekel aan het weer in Nederland en moet er dus niet aan denken om hier te komen wonen, maar voor de rest is de populaire Italiaan Technoboy gek van Nederland.

 

Dat kan ook bijna niet anders, want het is de enige plek waar hij terecht kan voor een groot solo-optreden. Op 9 december staat hij in de Silverdome te Zoetermeer. In een interview met Spits doet hij een paar leuke uitspraken. Zoals deze: "In Italië zijn de feesten verschrikkelijk."

Lees verder

Zalm heeft het eindelijk begrepen

De klucht is ten einde. Zalm begrijpt eindelijk dat een hedendaagse dj niet meer door zijn plaatjes heen praat. Ferry Corsten kondigt zijn plaatjes niet aan met "Dit is een verzoekje van Ria", ontdekte ook de vertrekkende minister van Financiën.

Waar gaat het allemaal om? Zalm was van mening dat een dj pas een artiest is als hij zijn plaatjes aan elkaar praat. En dus ook pas dán in aanmerking komt voor een gunstige belastingregeling. Na een politiek offensief van de SP en D66 is de minister om en hoeven dj’s (ook als ze geen Tiësto heten) minder af te dragen aan de fiscus.

Lees ook:
- Dj’s minder kwijt aan fiscus
- Zalm begrijpt er geen snars van

Lees verder

Over stelende Russen en wazige wetten

Toen duidelijk werd dat de popie lesbo-act Tatu tóch van jongens bleek te houden hadden we het al moeten weten: Russen zijn niet te vertrouwen.

Collegablogger Rebelbass stuitte op de Russische downloadsite Lavamus.com en vermoedde dat de bontmutsen niks afdroegen aan de artiesten. En ja hoor, gisteren meldde de eerste Nederlandse platenmaatschappij Clone zich al met een klacht. Tevergeefs, want de Russen schijnen dankzij een wazige wet gewoon in hun recht te staan. Of ze kletsen maar wat uit hun nek. Maar hoe kom je daar in vredesnaam achter?…

Lees verder

Filmpje: Schoonmaakmiddel in the mix

"Cillit bang Cillit Bang, Cillit Cillit Cillit Bang! And the rust is gone." Oftewel: hoe maak je iets leuks van een bloedirritante tv-reclame.

De 16-jarige happy hardcoreproducer Josh McInnes uit het Engelse Portsmouth nam de cheesy schoonmaakreclame en liet er het muziekprogrammaatje Fruityloops op los. Platenlabel Nucleuz was zo gek om er de ultieme kersthit in te zien en tekende McInnes. Dus nu moet het koste wat kost een hit worden. je kunt er zelfs een ringtone van bestellen. Lees verder

Silvia Rocca draait ook al graag topless

Het is vandaag komkommerdag op dancegebied.

Dus tijd zat voor wat flauwekul. Hadden we een tijd geleden al de oogverblindende dj Nikki Bellucci die haar twee sterkste punten prominent toonde tijdens het draaien, nu lijkt het een ware rage geworden. Als er een topless schaap over de dam is volgen er meer, luidt het spreekwoord. Daar sluit de italiaanse schrijfster/dj Silvia Rocca zich bij aan. Jammer genoeg geen filmpje, maar wel een boel foto’s van deze Italiaanse blondine. Lees verder

Video: Faithless – Bombs

Ik kan me de optredens van Faithless nog goed herinneren. Lowlands 1998, een volle Alphatent die tot in de achterste rijen staat te springen op de euforische house van Faithless. Een bijna religieuze ervaring.

Tegenwoordig is de Britse band een stuk ingetogener geworden. Natuurlijk stonden hun albums eerder ook al vol met rustige pareltjes van nummers, maar dat waren niet de nummers die de charts bereikten. Met de nieuwe single Bombs kondigt de band de cd To All New Arrivals aan. Bij de single zit een prachtig gestyleerde clip bij die je nog eens met de neus op de feiten drukt van de ellende in oorlogsgebieden. Rapper Maxi Jazz verliest zijn haren, maar niet zijn preken. Lees verder

Overval bij club Jimmy Woo

De hippe Amsterdamse nachtclub Jimmy Woo is in de nacht van zondag op maandag overvallen. Dat meldt het AD maandag.

"Twee gewapende mannen drongen na vier uur ‘s nachts de zaak aan de Korte Leidsedwarsstraat binnen. Ze bonden het aanwezige personeel – klanten waren toen al vertrokken – vast. Een 26-jarige medewerker raakte gewond aan zijn hoofd na een klap met een vuurwapen. Hij moest voor behandeling naar het ziekenhuis. De daders wisten te ontkomen met een nog onbekend geldbedrag. De mannen vluchtten in de richting van de Leidsegracht."

Lees verder

Stekker eruit bij Release Magazine?

Het is definitief over en uit met ID&T-clubblaadje Release. Nederlands enige dance-glossy ziet er geen gat meer in. De editie die nu in de winkels ligt is de laatste.

Om te spreken van een groot verlies zou onzinnig zijn. Was Release (voormalig ‘ID&T Magazine’) in het begin nog een erg leuk blad met partyreports uit de hele wereld en interviews met alle ter zake doende dj’s, vanaf 2006 was het nog slechts een reclameblaadje van Duncan Stutterheim en zijn vriendjes. Wat is dat toch met dance-tijdschriften? Nederland gaat massaal naar alle feesten, geeft er klauwen met geld aan uit en barst van de dj’s. Waarom is het dan dan zo moeilijk om een rendabel stylish blad (DJbroadcast ziet er in gedrukte vorm meer uit als een krantje dan een tijdschrift) uit te brengen? Update: 3voor12 meldt dat het einde nog niet definitief is, maar dat er wel grote problemen zijn. Onzekerheid alom dus. Wes, bedankt voor de tip.

Lees verder

ID&T maakt film over Innercity

In een laatste poging om van Innercity op 16 december een succes te maken, heeft ID&T een documentaire gemaakt over het feest. Het is een leuk document geworden met veel interviews en oude beelden, dat hier te bekijken is.

Veel Nederlandse dj’s passeren de revue, waaronder Michel de Hey, Marnix en Joost van Bellen. Je ziet De Hey scratchen met zijn tong, Van Bellen zijn collega Paul van Dyk afzeiken (‘wat een gepocheerde kwal’) en Shinedoe optreden bij Countdown. Music is the Answer is de slogan van Innercity 2006. Ben ik het helemaal mee eens, maar zoek dan eens een betere locatie dan die verschrikkelijk ongezellige RAI. Lees verder

Twaalfjarig meisje drinkt zich bijna dood

Terwijl haar leeftijdsgenootjes thuis aan de priklimonade en de paprikachips zaten, bedacht een twaalfjarig Gronings meisje haar eigen ideale voorbereiding op een avondje kinderdisco.

Ze sloeg met een stel vriendinnen twee flessen likeur achterover en vertrok stomdronken naar The History. Daar aangekomen donderde ze van zatheid van het podium. De eigenaresse schrok zich lam toen het kind met een alcoholpromillage van 3.0 naar haar kantoortje werd gebracht: "Ze heeft erg overgegeven." Lees verder

Video: Sean Paul ft Keisha Cole – give it up to me

Dansen kan hij niet, die Sean Paul. Maar op de een of andere manier komt de vrolijke Jamaicaan daar glorieus mee weg.

De rest van de figuranten maakt zijn gebrek overigens ruimschoots goed in dit zomerse (wat lijkt het alweer lang geleden) nummertje. De clip speelt zich af in een soort streetdance-school, waar er hevig wordt gebreakdanced en zelfs even getapdanst. In het begin heb ik wel even getwijfeld aan de houdbaarheid van Sean Paul maar nu ben ik overtuigd dat hij een blijvertje is. Lees verder

Dance4Life haalt vier ton binnen

Een geslaagde actie, zo kun je het Dance4life-feest van gisteren in het Gelredome wel noemen. De opbrengst bedraagt maar liefst 400.000 euro.

Met het geld worden wereldwijd AIDS-campagnes gevoerd. Hier staan de foto’s die de organisatie zelf heeft gemaakt van het feest. Niemand minder dan Tiësto kwam het feest afsluiten dus dat betekende de handjes de lucht in en de dj zelf met een megasmile achter zijn draaitafels. In negen landen over de hele wereld werd er tegelijkertijd gedanst.

Lees ook: Tiësto slotact op Dance4Life in Gelredome

Lees verder

EO verkoopt ziel aan de duivel en interviewt Tiësto

Het zijn me een stel hypocrieten van heb ik jou daar bij de EO. Jarenlang alles wat ook maar met houseparties te maken heeft verketteren (duivelse praktijken!), maar als het ze uitkomt gewoon keihard meeliften op de populariteit van dansmuziek.

Vanavond om 18.01 uur is Tiësto te gast in het programma Nederland Helpt. In een interview geeft hij een toelichting op zijn werk voor Dance4Life. Fundamentalistische christenen: verenigt u! Dit kan toch niet? Deze man brengt al jaren mensenmassa’s bijeen om ze te hersenspoelen met dreunende bassen te midden van halfnaakte vrouwen en drugsgebruikende heren. Komt in opstand! Breng ons naar huis… Bekijk bij Danceblog de EO-documentaires House or Heaven en Escape the Limit over de ramp die houseparty heet. Lees verder